Saturday, March 19, 2016

Aah..dua puluh enam, kenapa?

Hye

Okay, so back then in my office, one of my officemate asked me to buy like a Go Pro camera, where you can put on your desk car to capture other "offences"drivers.. hello ingat aku tak tahu korang guna untuk apa..lepas tu up kat facebook untuk jadi viral..macam korang je la kan yang betul.  Well actually aku pun tak tahu nak tulis in bahasa melayu(terang dan nyata bukan bahasa malaysia yang macam surat khabar utusan atau harakah) or english or malaylish. (the reason why I want to write in english, because of one of my ex officemate, he is not Malaysian, and he said if one day, I start writing he want me to write in English, so that he can understand it.  Sorry my friend maybe you can google translate the rest. haha) Orang Malaysia ni ramai sangat English nazi dan diorg memang jenis yang sangat berbangga orang melayu cakap melayu. *flip hair*

Okay continue story... so he asked me to buy it for my outdoor sport activities, and I was like *in my heart* I am not earn much money to just spend on camera. blurghhhh... So I gave him excuses like I don't know how to use it and just use my handphone to capture moment then transfer it to dropbox when I have no enough memory storage and bla bla bla. (obviously iphone with 16gb memory always faced this issue) , then he said you can use the camera (refer to Go Pro) to record while you hiking and it must be fun to share with other people like me(refer to him) and at the same time can feel how you explore the mother nature, okay..and I was like " urghhhhh, I not sure about that, I just shared photos on my Instagram and Facebook or back then I shared on blog.

Haaaa.....time tu la aku dengan tak malunya shared link blog aku kat dia, "hamizah you last post on 2014" dan dia cakap update more, more, more and more. Bila aku tengok last post, rasa teringat balik kenangan-kenangan lama yang aku telah abadikan tiba-tiba mcm flashback kau boleh ingat balik semua kejadian, tu yang tak syoknye bila semua benda kau nak tulis.  


     

Iklan: Cerita dua tahun lepas, pergi hiking Gunung Rinjani, Indonesia. Insyaallah Ada masa nanti aku cerita. 

Okay so here I am, di petang yang panas dengan musim el-nino bagai ni, mungkin aku boleh update balik blog aku setiap tahun. erkkkkk ==" , banyak perkara and moments yang nak share dengan korang, tapi dalam masa yang sama mungkin patut pendam sahaja dan  mungkin juga sepuluh tahun akan datang aku nak mengimbas semula moments.

Blurghhhh, aku ulang 10 kali baca setiap perenggan aku tulis ni, nak post ke tak nak post, lepas tu aku asyik type shortform je, aku delete balik tulis balik, haaaa...hari tu kat office, product manager aku perasan aku type "skunx" dengan staff melayu yang lain and he was like " hamizah, what's skunx??" aku cuma dapat explain kita berlainan generasi untuk faham apa yang aku type..hahaha... maaf boss.  eh tapi lepas tu dia siap tulis kat whiteboard "skunx by hamizah 2016" okay skunx is sekarang, comel kan? skunx skunx skunx....terasa gen Z sangat.hikhikhik...malu titewwww.. 

Hurmmmm...title tajuk??? yer betul..umur atuk aku 60 tahun lepas. Hurmmmm... I guess.
kbye.

Salam Ukhwah.


No comments:

Post a Comment